Xiaomi Roborock T7: Daha Güçlü, Daha Akıllı, Daha Ucuz

23 Mart 2020'de, önceki modellerine göre biraz daha iyi olan yeni Xiaomi Roborock T7 robot elektrikli süpürge Çin pazarında satışa sunuldu. S5 Max Ve S6Piyasaya sürüldüğünde, modelin fiyatı 350 ile 410 dolar arasındaydı ve daha önce piyasaya sürülen amiral gemisi modellerine göre önemli ölçüde daha ucuzdu. Robot, önceki modellerden daha güçlü ve daha akıllı, ancak işlevselliği umduğumuz kadar geliştirilmemiş. Bu robot süpürgeyi yakında test etmeyi umuyoruz, ancak şimdilik Xiaomi Roborock T7'nin ön incelemesinde tüm yeni özellikler hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Hadi başlayalım!
Dış görünüş
Bu robotun tasarımı, birkaç küçük fark dışında Roborock S5 Max ile tamamen aynıdır:
- Üst panelde 2 yerine 3 kontrol düğmesi bulunuyor. Robot süpürgeyi çalıştırabilir/durdurabilir, şarj istasyonuna geri gönderebilir veya bölgesel temizliği etkinleştirebilirsiniz.
- Arka tarafa monte edilmiş ıslak temizleme tankı büyütüldü. Artık 280 ml'den 297 ml'ye kadar su alabiliyor.
Bunun dışında boyutlar aynı. Aşağıdaki fotoğraf, yeni Xiaomi Roborock T7'nin nasıl göründüğünü açıkça gösteriyor:
Teknik özellikler
Tüm teknik özellikler henüz bilinmiyor, ancak kesin olarak bildiklerimiz şunlar:
| Temizlik türü | Kuru ve ıslak |
| Güç kaynağı | 5200 mAh Lityum İyon pil |
| Temizlik alanı | 250 metreye kadar2 |
| Emme gücü | 2500 Pa'ya kadar |
| engellerin yüksekliği | 20 mm'ye kadar |
| Toz toplayıcı kapasitesi | 460 ml |
| Su deposu kapasitesi | 297 ml |
| Genel boyutlar | 353x350x96,5 mm |
| Ağırlık | 3,5 kg |
| Gürültü seviyesi | 67 dB |
En önemli farklardan biri, 2500 Pa'ya kadar artırılmış emiş gücüdür. İkinci ve üçüncü nesillerden daha güçlüdür. Ancak, artan emiş gücü nedeniyle gürültü seviyesi 67 dB'ye ulaşmaktadır. Robot sessiz değil, bu bir gerçek. Bunun dışında, özellikler değişmeden kalmıştır.
İşlevsel yetenekler
En büyük değişiklikler Xiaomi Roborock T7'nin navigasyonunu ve özelliklerini etkiliyor. Kolaylık sağlamak için tüm yeni özellikleri listeleyeceğiz:
- RR Mason 7.0'ın yeni rota planlama algoritması. Robot, yolundaki engelleri tanımayı ve elde edilen verilere dayanarak en verimli rotayı çizmeyi öğrendi. Roborock T7'nin ayrıca evcil hayvan mama kaplarını, terlikleri, kıyafetleri ve yerdeki diğer nesneleri de tanıdığı bildirildi. Dahası, yeni robot evcil hayvan dışkısını tanımayı ve onlara çarpmaktan, onları yere bulaştırmaktan kaçınmayı öğrendi. Böylece, robotların en büyük dezavantajlarından biri en aza indirildi.
- Modelin ikinci önemli özelliği, dört adede kadar temizlik planını kaydetme yeteneğidir. Ama hepsi bu değil. Robot artık hangi katta olduğunu otomatik olarak algılıyor ve odalar arasında daha verimli bir şekilde gezinmek için uygun haritayı kullanıyor. Dahası, robot kaldırılıp evin herhangi bir yerine taşınsa bile, nerede olduğunu bilecek ve oradan yola çıkarak en uygun temizlik algoritmasını oluşturacaktır.
- Diğer hiçbir robot süpürgede bulunmayan bir özellik, her oda için emiş gücünü ve nemlendirme seviyesini özelleştirme yeteneğidir. Bu daha esnek temizleme ayarı, halıların ıslanmasını, parke zeminlerin aşırı ıslanmasını önler ve bunun tersine, fayanslı mutfak zeminlerinin daha kapsamlı bir şekilde temizlenmesine olanak tanır.
- Doğrulanamayan bilgilere göre, Roborock T7, Amazon Alexa ve Google Home sesli asistanlarıyla uyumlu olacak.
- Merkezi fırça mekanizması yüzer hale geldi, yan fırçanın dönüş hızı otomatik olarak değişiyor.
Ayrıca robot, halılarda emiş gücünü otomatik olarak artırarak enerji tasarrufu açısından oldukça etkili bir özellik sunuyor.
Aksi takdirde, işlevsellik aynı kalıyor. Yeni modelin beklendiği gibi kendi kendini temizleyen bir taban içermemesi üzücü. Söylentilere göre, bu taban yakın zamanda patentlendi, ancak muhtemelen gelecekteki model güncellemelerinde göreceğiz.
Bir diğer bilinmeyen ise Xiaomi Roborock T7'nin kameraya sahip olup olmadığıdır. Son zamanlarda internette, lidar sensörüne ek olarak ReactiveAI adı verilen bir kameraya sahip yeni Roborock S6 MaxV hakkında bilgiler ortaya çıktı. Bu, Xiaomi Roborock T7'de bulunan kameraya benzer bir şey olabilir. Ecovacs Deebot Ozmo 960Dolayısıyla, Roborock T7 ve Roborock S6 MaxV görünüş olarak tamamen aynı, ancak T7'nin ReactiveAI kamerası hakkında hiçbir bilgi yok, yine de büyük olasılıkla (özellikle zemindeki nesneleri tanımak için) takılı durumda.
Şimdilik yeni Xiaomi robot süpürge hakkında bildiklerimiz bu kadar. Bu son özellik güncellemesi kesinlikle heyecan verici ve fiyatı daha düşük olursa, 2020'nin en iyi yeni ürünlerinden biri olacağı kesin. Bu incelemede belirtilmeyen herhangi bir bilginiz varsa, lütfen yorumlarda paylaşın. İyi alışverişler!

Roborock T7 Pro, Çin pazarı için üretilmiş bir modelken, uluslararası versiyonu Roborock S6 MaxV'dir; her ikisinde de kamera bulunmaktadır.
Dolayısıyla Roborock T7, kamerasız bir modeldir.
Tünaydın
Çin versiyonu olan bir Roborock T7 aldık. Şimdi bağlanmıyor ve Çin'de olmadığımızı söylüyor. Konumu Çin olarak değiştirdik ama işe yaramadı.
Bu sorunu çözmek için herhangi bir öneriniz var mı?
Timur, sorunu çözebildin mi? Ve T7'yi nereden satın aldın?
Merhaba! Ben de bu cihazın sahibi oldum, ancak "pro" ön ekine sahip olanını aldım. Bağlantı konusunda aynı sorunu yaşıyorum. Eğer sorunu çözdüyseniz, lütfen yardımcı olun. Çok minnettar olurum. Teşekkür ederim.
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Eğer bir çözüm bulursanız lütfen bana yazın. Şimdiden teşekkürler.